Ďalekohľad Meopta MeoStar B1 12x50 HD | IBO.sk

Ďalekohľad Meopta MeoStar B1 12x50 HD

Kategória: Ďalekohľady
Je nám to ľúto, ale predaj skončil.
  • 12x50 HD - Ideálny pre pozorovanie drobných detailov alebo veľmi vzdialených cieľov
  • HD sklá pre najvyššiu kvalitu obrazu
  • Vodotesný
  • Plnený dusíkom
  • Antireflexné vrstvy MeoBright 5501
  • Hliníkové teleso
  • 30 ročná predĺžená záruka

Ďalekohľad Meostar B1 50 mm HD ponúka univerzálny výkon v kompaktnom a ergonomickom prevedení. Špičkový optický systém vyvinutý pre potreby náročných užívateľov v kombinácii s robustnou mechanikou robí z tohto ďalekohľadu jeden z najvýkonnejších modelov na súčasnom trhu. Technológia antireflexných vrstiev MeoBright 5501 aplikovaných depozíciami za pomoci iónov zabezpečuje brilantné, krištáľovo čistý obraz pri pozorovaní aj za tých najnáročnejších svetelných podmienok. Objektív obsahuje 2 šošovky z nízkodisperzního fluoridového skla, ktoré vďaka svojim špeciálnym optickým vlastnostiam umožňujú významne vyššiu potlačenie chromatickej aberácie u pozorovaných objektov a prinášajú maximálne rozlíšenie a kontrast s verným farebným podaním v celom zornom poli. Všetky binokuláre radu Meostar B1 vodotesné, plnené ochrannou dusíkovú atmosférou.

MeoBright 5501 - Všetky optické členy opatrené antireflexnými vrstvami MeoBright 5501 (MB-5501) aplikovanými pomocou špičkových technológií v odbore - depozície vrstiev za pomoci iónov. Vrstvy zaisťujú mimoriadnej hodnoty svetelnej priepustnosti ďalekohľadov (99,8% na šošovku, 87-89% u celého prístroja podľa modelu).

MeoShield - Vrstva aplikovaná za pomoci iónov chráni vonkajšie povrchy šošoviek pred poškriabaním a oderom aj v extrémnych podmienkach. MeoShield spĺňa armádne požiadavky na odolnosť a tvrdosť povrchu.

HD optické členy - fluoridové sklá vďaka svojim špeciálnym optickým vlastnostiam umožňujú dosiahnuť významne vyššieho potlačenie chromatickej aberácie, než pri použití štandardných optických materiálov.

Optické komponenty - Jednotlivé optické komponenty sú v Meopte vyrobené, starostlivo očistené, vyleštené a precízne zložené pre špičkový výkon.

Vodotesný - Všetky ďalekohľady 100% vodotesné, ponorné a sú plne chránené proti vlhkosti, dažďu a snehu.

Plnenie dusíkom - Všetky ďalekohľady hermeticky uzavreté, plnené inertným plynom, čo 100% zabraňuje vnútornému roseniu.

Systém hranolov - Precízne vybrúsené Schmidt-Pechanová systémy hranolov umožňujú dlhé pozorovanie bez únavy zraku.

Ostrenie a dioptrická korekcia - Centrálne koliesko ostrenia s integrovaným točítkom dioptrickej korekcie pre jednoduché nastavenie jedným prstom.

Ergonomický tvar - Ochranné gumové armovanie je na úchopových plochách zmäkčené pre zníženie únavy rúk a lepšie držanie. Ergonomické tvarovanie pre palce vyhovie každému a zaručí vyvážený a pohodlný úchop.

Hliníkové teleso - Teleso z ľahkých hliníkových zliatin používaných v leteckom priemysle je mimoriadne odolné a zaručí dlhú životnosť.

30 ročná predĺžená záruka - Všetky ďalekohľady Meostar majú po registrácii produktu 30 ročnú predĺženú záruku.

 

Technická špecifikácia:

Zväčšenie: 12 x
Optický priemer objektívu: 50 mm
Zorné pole: 92 m / 1000 m
Zorné pole: 5,32 °
Vzdialenosť výstupnej pupily: 15 mm
Minimálna pozorovacia vzdialenosť: 3,4 m
Priemer výstupnej pupily: 4,2 mm
Súmrakový faktor: 24,5
Svetelná priepoustnosť denná - typická: 88 %
Svetelná priepustnosť súmraková: 84 %
Interpupilárna vzdialenosť: 56 / 74 mm
Dioptrická korekcia: -3 / 3
Výška x Šírka x Hĺbka 173 x 139 x 59 mm
Hmotnosť (bez krytiek a popruhu): 1060 g

Recenzie produktu Ďalekohľad Meopta MeoStar B1 12x50 HD

Hore